Testi és lelki megújulást segítő programok a makói Szignum Iskolában

Megvalósult a EGYH-TAB-20-0061 azonosítószámú pályázat egyházi közösségi programok támogatásával

1. Családi tábor

Helyszín: Part Hotel Balatonlelle, Köztársaság u. 46.

Időpont: 2020.07. 15-20.

Résztvevők száma a Szignum iskolából: 20 fő gyermek és 10 fő felnőtt (pedagógusok és szülők)

A Szignum 30 fővel vett részt a hatnapos (6 nap és 5 éjszaka) balatonlellei családi táborban. A szálláshely közel volt a parthoz, és a szabadstrand is könnyen megközelíthető volt. A táborban az iskolához tartozó családok mellett az iskolánkba járó tanulók kisebb csoportja is jelen volt, akikkel naponta 2*90 percben két fiatal tréner foglalkozott, akik az erőszakmentes kommunikáció valamint a mediáció alapvető készségeivel ismertették meg a kiskamaszokat. Ez a foglalkozás iskolánk számára igen fontos, hiszen a tanulók érzelmi intelligenciájának és konstruktív együttműködési hajlamának fejlesztése intézményünk egyik ismertetőjele, arculati eleme lett az elmúlt évek során.

A családokkal érkező kisebb gyerekek szívesen vettek részt a színes időtöltést hozó kézműves kreatív foglalkozásokon, melyeket önkéntes munkával egy kollégánk vezetett. Az egyik nagyszülő páros pedig a természet iránt érdeklődő gyerekeknek mutatta be a szálláshely udvarán és a Balaton partján gyűjtött apró élőlényeket úgy, ahogy talán még soha nem látták: mikroszkóp alatt.

Másik kollégánk az érdeklődő felnőtteknek vezetett tréninget minden nap, melynek témája a pozitív nevelés elméleti háttere, illetve gyakorlati alkalmazási lehetőségei volt. A résztvevők mindegyike kitartó hallgatója és aktív partnere volt ennek a 4*90 perces kurzusnak.

A táborba elszállítottuk az iskola tulajdonában lévő szörföket is, és fiatal de nagyon ügyes trénerünk segítségével többen megismerkedhettek ezzel a vízi sporttal. Az időjárás a fürdőzésnek gyakran nem kedvezett, viszont a szörfözők annál inkább élvezték a szeles időt.

A tábor napi rutinjához tartozott a különböző játékok, beszélgetések, közös étkezések, kirándulások, sportolás, és részvétel a szentmisén vagy esti imán.

A hat napig tartó táborban minden résztvevő talált magának megfelelő és hasznos időtöltést, és kikapcsolódás élménye sem maradt el.

2. Tanulói lelkinap

Helyszín: Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola, 6900 Makó, Szent István tér 14-16.

Időpont: 2020.11.30.

Résztvevők száma a Szignum iskolából: 38 fő tanuló

A lelkinap keretében iskolánk két hatodikos osztálya számára felvilágosító foglalkozást tartott két MFM-munkatárs külön a lányoknak és külön a fiúknak négy csoportban.

Ide írhatsz...

© 2016 Worlds Collide. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!