GYÁSZFELDOLGOZÁS

GYÁSZ- ÉS VESZTESÉGFELDOLGOZÁS 8 hetes CSOPORT INDUL

MAKÓN 

2020. szeptember 15-től 

Baráti Eszter Kinga nővér Gyászfeldolgozás Módszer specialista vezetésével

Nyílt óra: szeptember 8. 19:00

A cselekvésprogramon az alábbi könyvet használjuk:
Gyógyulás a gyászból - Hogyan dolgozzuk fel szeretteink halálát, a válást és más fájdalmas veszteségeket?
Szerők: Russel Friedman - John W. James

Makón a Kincskereső Könyvesboltban kapható/megrendelhető

... mert azt megtanultuk, hogyan szerezzünk meg valamit, de azt nem, vajon mit tegyünk, ha elveszítjük azt...

A programot elvégzettek visszajelzései:

Kedves Kinga Nővér!
E levélben szeretném kifejezni őszinte köszönetem a Csoportos Gyász- és Veszteségfeldolgozási programon hallgatóid számára nyújtott lelkiismeretes munkádért.
Ha visszaemlékezünk; még április elején, gyászuktól megtört, bánatos és elkeseredett emberekkel kellett szembenézned, akik vigasztalódást reméltek.
Az általad nyújtott fokozatos és aprólékos segítségnyújtással kezdtek egyre jobban kiemelkedni életük mélypontjáról. Köszönet és hála odaadó segítségedért és tanításodért, mellyel lelki terhünket enyhíteni igyekeztél.
A tanfolyamunk most véget ért. Munkád gyümölcse beérett. A legutóbbi találkozásunkon már lemérhető volt az együtt végigdolgozott hónapok gyászfeldolgozó hatása. Már nem ugyanazok a megtört, bánatos emberek vettek Téged körül. Vigaszt nyújtottál és kisegítettél bennünket abból a gödörből, amelybe házastársaink elvesztésével kerültünk. A banketten láthattad rajtunk, hogy kicsit megkönnyebbültünk, enyhültek terheink, és kilátástalannak tűnő életünk talán jó irányba fordul. Érdemes lesz visszaemlékezned ezekre a megváltozott arcokra, ezekre az emberekre, akiken tudtál segíteni és most Veled együtt "felszabadultan" beszélgethettek.
Véleményem szerint ez a jelentős javulás az általad nyújtott programnak köszönhető. Úgy gondolom, hogy ezt "évfolyamtársaim" is hasonlóképpen látják és talán nem sértem meg őket ha kicsit az ő nevükben is nyilatkoztam.
Kívánok Neked kiváló egészséget és kitartást, hogy más csoportoknak is megadhasd ezt az enyhülést, vigasztalást.
Hálás köszönettel és üdvözlettel: E.J.

Szeretteim közül sokan eltávoztak, ezáltal sok fájdalmat hordoztam. Amikor városunkban meghirdetésre került a Gyászfeldolgozó tanfolyam, jelentkeztem.Megtanultam a szívvel-lélekkel való hallgatást, a teljes figyelemmel való odafordulást embertársaim felé. Ez a technika annyira megtetszett, hogy azóta is alkalmazom.Számomra idegeneket is tudok "értőn" hallgatni és ez rám is jótékonyan hat. A tanfolyam után azt tapasztaltam, hogy türelmesebb lettem, és sokkal megbocsájtóbb.Ma már nem zaklat fel, ha szeretteim haláláról kérdezgetnek. Mások emberi gyengeségén, jellemének hibáin régebben bosszankodtam, ma már csak nevetek rajta.Szívből ajánlom mindenkinek a Gyászfeldolgozó tanfolyam elvégzését. Szeretettel: K.I.E

Amennyiben van friss vagy évek óta hordozott gyásza vagy más veszteségélménye, ajánlom az alábbi lehetőséget:

Baráti Eszter Kinga Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista gyász- és veszteségfeldolgozás csoportot indít Makón.
A csoport tagjai heti másfél órát dolgoznak együtt azon, hogy elsajátítsák a Gyászfeldolgozás Módszer önsegítő cselekvésprogramját. Ezen kívül hétről hétre kapnak otthoni - egyénileg elvégzendő feladatokat.

Első alkalom:
MAKÓ:
2020. szeptember 15-től   Szent István tér 22/B (SZIGNUM kollégium) (A jelentkezőkkel való egyeztetés alapján véglegesítjük a foglalkozások idejét)

Az induló csoport az első két alkalommal nyitott, lehet csatlakozni, utána zárttá válik.

Előzetes jelentkezés szükséges! 

Érdeklődés:
kinga@iskolanoverek.hu Tel. +36-30-8642-322

https://gyaszfeldolgozasmodszer.hu

A 8 hét alatt a gyászoló megismerkedik a gyász jellemzőivel, azokkal a belénk ivódott sztereotípiákkal, melyek miatt nehezen tudjuk feldolgozni veszteségeinket, azokat az átmeneti energiafelszabadítókat, melyeket hiába használunk a gyász enyhítésére, és azokat a jeleket, melyek arra utalnak, hogy feldolgozatlan veszteséggel éljük az életünket. Minden gyász egyedi, mivel mindenki egyedi. A csoportos program alatt elkészítjük saját veszteségdiagramunkat, és egy elveszített személlyel elkészítjük első kapcsolatdiagramunkat és beteljesítő levelünket. Az így elsajátított Módszer egész életünkben segítségünkre lehet, hogy az elkerülhetetlen veszteségeinket feldolgozzuk.

A csoportos forma segíti, hogy a gyászoló érzelmi izolációja feloldódjon. A csoport tagjai titoktartással olyan bizalmi légkört teremtenek meg, melyben a gyászoló veszteségélményeinek feldolgozása kilép a magányosságból. Egymás megismerése, és mások gyászával való együttérzés a lelki megnyílásban és a gyászoló saját kapcsolatainak őszinte megélésében is segít. CSOPORTOS GYÁSZ- ÉS VESZTESÉGFELDOLGOZÁS MAKÓN 

Következő csoport indul: 

2019. április 5-én 16:15-től a program ismertetése

JELENTKEZÉS

Helyszín: 6900 Makó, Szent István tér 22/B 


Baráti Eszter Kinga érdeklődését a 30-8642322-es telefonszámon vagy a kinga@iskolanoverek.hu 


2018. április 17-től június 19-ig keddenként
A csoportot vezeti: Baráti Eszter Kinga nővér, Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista

Az induló csoport az első két alkalommal nyitott, lehet csatlakozni, utána zárttá válik.

Jelentkezés itt

Érdeklődés: kinga@iskolanoverek.hu

Tel. +36-30-8642322

A Gyógyulás a Gyászból Magyar Központ honlapja:
https://www.gyogyulasagyaszbol.hu