GYÁSZ- ÉS VESZTESÉGFELDOLGOZÁS

A programot elvégzettek visszajelzései:

2020 nyarán meghalt a Feleségem. Összetörtem. Annak ellenére összetörtem, hogy mindig úgy éreztem én vagyok a Világ legerősebb embere, aki mindent kibír, minden esetben fel tud állni a padlóról, bármekkora veszteség is érte. Mert ért sok veszteség korábban is. Túl voltam már két váláson, meghalt csecsemőkorú gyermekem, meghaltak már a nagyszüleim, de Édesanyám és Édesapám sem él már. Elveszítettem többször a munkámat, tizennyolc alkalommal költöztem életem során. Ezek csak a fontosabbnak tűnő veszteségeim. Mégis mindig úgy éreztem, hogy én sérthetetlen vagyok, mert minden helyzetből újra és újra ki tudom hozni a lehető legjobbat, és megoldok minden nehézséget a saját erőmből. Ebben az illúzióban ringattam magamat. Mert boldog voltam.

Drága Feleségem halála után azonban úgy éreztem, hogy ez most már nem fog menni. Egyedül nem tudom megoldani, egymagam nem bírok a mérhetetlen fájdalommal megbirkózni. Nem is egyedül az Ő elvesztése nyomasztott ekkor már, hanem az összes korábbi, feldolgozatlan veszteségem, gyászom súlya egyszerre került a vállamra, úgy éreztem, hogy összenyom, földbe döngöl ez a hatalmas teher. Teljesen kilátástalannak tűnt ekkor minden. Azonban az a felismerés, hogy segítséget kell kérnem -mert egyszerűen nincs annyi erőm, ami elegendő ekkora feladat megoldásához-, már önmagában is megcsillantott némi reményt előttem. Valahogy éreztem, hogy találok majd segítséget, ha merek kérni, és ez a bizakodás adott erőt a folytatáshoz. Az interneten való kutakodás közben bukkantam a Gyászfeldolgozás Módszerre. Érdekesnek találtam, így felkerestem egy Specialistát, és jelentkeztem a programra.

Mit kaptam a programtól? Nem akarom részletesen leírni és elmagyarázni azt, hogy milyen eredményekkel és élményekkel fejeztem be a kurzust. Ugyanis minden embernél más lesz az eredmény és az élmény is, hiszen a bennünket ért vesztésegeink sem egyformák, arról nem is beszélve, hogy a hasonló veszteségeinket is egészen másként éljük meg, mert minden gyász egyedi, ahogy minden ember egyedi. Ez a módszer rendkívül kötött szabályrendszer szerint működik. Jól meghatározott struktúra és programterv jellemzi, ami garantál egy objektív igazságra épülő eredményt. Azonban a szubjektum természetesen ugyanúgy ott van a programban, hiszen ott vagy elsősorban Te, mint érző és cselekvő lény, ott vannak a csoporttársaid is, mint a téged meghallgató, és a feléd megnyilatkozó élő és érző személyek, valamint ott van a Gyászfeldolgozás Módszer specialistája, aki amellett, hogy segít eligazodni neked a program szabályrendszerében, támogat abban is, hogy saját, személyes példáin keresztül megértsd a program lényegét.

Mi ez a lényeg? Először is hinned kell benne. Van egy kézikönyv -én tankönyvnek hívom-, amit a kurzus alatt használunk, amire a program épül. Véleményem szerint a könyv önmagában is nagyon hasznos olvasmány lehet a veszteségei feldolgozásával foglalkozó ember számára. Mint tankönyv, pedig nélkülözhetetlen ebben a programban. Olvasd el a könyvet! Amennyiben a tankönyv elolvasása után úgy érzed, hogy igen, ezt nekem találták ki, akkor azonnal jelentkezz a programra. Mert akkor működni fog. Pontosabban működni fog akkor, ha elfogadod azt a tényt, hogy akarnod kell a változást. Ezért pedig Neked is tenned kell. Nem túl sokat, de azt feltétlenül és minden körülmények között. Tehát, ha már voltál olyan bátor, hogy mertél segítséget kérni a gyászod feldolgozásában, akkor csak három szabályt kell betartanod ahhoz, hogy ennek a programnak a segítségével visszatérhess a szabad és boldog önmagadhoz, hogy felépíthess egy új világot magad körül, amiben a feldolgozott gyászod nem hátráltat már, hanem inkább inspirál egy még szebb, még boldogabb életre.

A három szabály: becsület, kitartás, őszinteség.

Becsületesen el kell végezned minden feladatot, ami a program része. Lépésről-lépésre haladva előre, nem megkerülve, átugorva, kihagyva egyetlen feladatot sem.

Kitartónak kell lenned akkor, amikor időnként kétségeid támadnak akár önmagaddal, akár a csoporttal, akár a programmal kapcsolatosan. Ne add fel! Csináld végig!

Légy őszinte! Nem csak a csoport többi tagjával szemben, hanem elsősorban önmagaddal szemben. Meg fogod tapasztalni, hogy milyen sokat tud segíteni neked, ha teljes mértékben őszinte tudsz lenni.

Nekem sikerült. Nem állítom, hogy ez a program "csodaszer". Nem állítom, hogy ez a program az egyetlen út ahhoz, hogy fel tudd dolgozni a veszteségeidet. Azt sem állítom, hogy a módszer működik nélküled. Azt viszont határozottan állítom, hogy mindenkinek segít, aki a három szabályt betartva végigcsinálja. Légy hát bátor, és merj segítséget kérni Te is! Mit veszíthetsz?

Banizs József


Kedves Kinga Nővér!
E levélben szeretném kifejezni őszinte köszönetem a Csoportos Gyász- és Veszteségfeldolgozási programon hallgatóid számára nyújtott lelkiismeretes munkádért.
Ha visszaemlékezünk; még április elején, gyászuktól megtört, bánatos és elkeseredett emberekkel kellett szembenézned, akik vigasztalódást reméltek.
Az általad nyújtott fokozatos és aprólékos segítségnyújtással kezdtek egyre jobban kiemelkedni életük mélypontjáról. Köszönet és hála odaadó segítségedért és tanításodért, mellyel lelki terhünket enyhíteni igyekeztél.
A tanfolyamunk most véget ért. Munkád gyümölcse beérett. A legutóbbi találkozásunkon már lemérhető volt az együtt végigdolgozott hónapok gyászfeldolgozó hatása. Már nem ugyanazok a megtört, bánatos emberek vettek Téged körül. Vigaszt nyújtottál és kisegítettél bennünket abból a gödörből, amelybe házastársaink elvesztésével kerültünk. A banketten láthattad rajtunk, hogy kicsit megkönnyebbültünk, enyhültek terheink, és kilátástalannak tűnő életünk talán jó irányba fordul. Érdemes lesz visszaemlékezned ezekre a megváltozott arcokra, ezekre az emberekre, akiken tudtál segíteni és most Veled együtt "felszabadultan" beszélgethettek.
Véleményem szerint ez a jelentős javulás az általad nyújtott programnak köszönhető. Úgy gondolom, hogy ezt "évfolyamtársaim" is hasonlóképpen látják és talán nem sértem meg őket ha kicsit az ő nevükben is nyilatkoztam.
Kívánok Neked kiváló egészséget és kitartást, hogy más csoportoknak is megadhasd ezt az enyhülést, vigasztalást.
Hálás köszönettel és üdvözlettel: E.J.

Szeretteim közül sokan eltávoztak, ezáltal sok fájdalmat hordoztam. Amikor városunkban meghirdetésre került a Gyászfeldolgozó tanfolyam, jelentkeztem.Megtanultam a szívvel-lélekkel való hallgatást, a teljes figyelemmel való odafordulást embertársaim felé. Ez a technika annyira megtetszett, hogy azóta is alkalmazom.Számomra idegeneket is tudok "értőn" hallgatni és ez rám is jótékonyan hat. A tanfolyam után azt tapasztaltam, hogy türelmesebb lettem, és sokkal megbocsájtóbb.Ma már nem zaklat fel, ha szeretteim haláláról kérdezgetnek. Mások emberi gyengeségén, jellemének hibáin régebben bosszankodtam, ma már csak nevetek rajta.Szívből ajánlom mindenkinek a Gyászfeldolgozó tanfolyam elvégzését. Szeretettel: K.I.E

Gyógyulás a gyászból - Hogyan dolgozzuk fel szeretteink halálát, a válást és más fájdalmas veszteségeket?

Baráti Eszter Kinga nővér Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista gyász- és veszteségfeldolgozás csoportokat indít Makón évente kétszer, tavasszal és ősszel.
A csoport tagjai heti másfél - két órát dolgoznak együtt azon, hogy elsajátítsák a Gyászfeldolgozás Módszer önsegítő cselekvésprogramját. Ezen kívül hétről hétre kapnak otthoni - egyénileg elvégzendő feladatokat.


Érdeklődés:
kinga@iskolanoverek.hu Tel. +36-30-8642-322

https://gyaszfeldolgozasmodszer.hu

A 8 hét alatt a gyászoló megismerkedik a gyász jellemzőivel, azokkal a belénk ivódott sztereotípiákkal, melyek miatt nehezen tudjuk feldolgozni veszteségeinket, azokat az átmeneti energiafelszabadítókat, melyeket hiába használunk a gyász enyhítésére, és azokat a jeleket, melyek arra utalnak, hogy feldolgozatlan veszteséggel éljük az életünket. Minden gyász egyedi, mivel mindenki egyedi. A csoportos program alatt elkészítjük saját veszteségdiagramunkat, és egy elveszített személlyel elkészítjük első kapcsolatdiagramunkat és beteljesítő levelünket. Az így elsajátított Módszer egész életünkben segítségünkre lehet, hogy az elkerülhetetlen veszteségeinket feldolgozzuk.

A csoportos forma segíti, hogy a gyászoló érzelmi izolációja feloldódjon. A csoport tagjai titoktartással olyan bizalmi légkört teremtenek meg, melyben a gyászoló veszteségélményeinek feldolgozása kilép a magányosságból. Egymás megismerése, és mások gyászával való együttérzés a lelki megnyílásban és a gyászoló saját kapcsolatainak őszinte megélésében is segít. 

A cselekvésprogramon az alábbi könyvet használjuk:
Gyógyulás a gyászból - Hogyan dolgozzuk fel szeretteink halálát, a válást és más fájdalmas veszteségeket?
Szerők: Russel Friedman - John W. James

... mert azt megtanultuk, hogyan szerezzünk meg valamit, de azt nem, vajon mit tegyünk, ha elveszítjük azt...


© 2016 Worlds Collide. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!